עכשיו זה אפשרי, מתכון לחריימה טבעוני!

הויכוח סביב מקור מוצאו של החריימה הוא עתיק כמעט כמו הויכוח סביב מקורו של הקוסקוס. טריפוליטאים, מרוקנים ועוד כולם מוכנים לחתום על כך שהם הם שהביאו לעולם את הפלא הזה שנקרא חריימה ולא תצליחו לשכנע אף לא מרוקני או טריפוליטאי אחד שהם טועים.

ישנה גישה אחת שדוגלת בשימוש ברסק עגבניות בחריימה בעוד גישה אחרת מתנגדת לכך מכל וכל. יש שמכינים אותו חריף אש בזמן שאחרים מגישים אותו רק מעט פיקנטי (כנראה בגלל נוכחות של אשכנזים בסביבה).

למען הסדר הטוב נוכל לומר שמקורו של החריימה הוא אזור צפון אפריקה, על זה אין ויכוח. אך במקום להתעסק בזכות הראשונים נתעסק בעיקר – בטעם המדהים של המעדן הזה ובדרכים להכינו.

יש שמגדירים את עצמם כמכורים אליו, יש כאלו שללא סיר חריימה לא פותחים את השבת ויש כאלו שנמנעים ממנו כי הם טבעונים ובחריימה יש דג, כידוע. ואנחנו שואלים מדוע בעצם טבעונים מונעים מעצמם את אחת מהנאות החיים? האם זו גזרת שמיים? ובכן, התשובה היא לא!!!

תודות לננוצ'קה האגדית כל אחד יכול ליהנות מטעמו הנדיר והייחודי של החריימה, גם אם מדובר בטבעוני המחמיר ביותר.

ננוצ'קה מצליחה להפתיע בכל פעם מחדש. היא מציגה מנות מוכרות בנוסח הטבעוני שלהן והיא לא מפסיקה לרגש אותנו. אז תורידו את הגבה המורמת, תכינו את המוצרים וכמונו, כנסו למטבח ותנסו, ההנאה מובטחת.

מתכון לחריימה טבעוני

המצרכים הדרושים:

4 שקיות של קילו טופו.

לקט כוסברה.

7 פלפלים ירוקים חריפים.

כוס קמח.

4 כוסות שמן תירס.

6 ליטר גמבה אדומה.

20 שיני שום.

אריסה אדומה מקופסה.

3 קופסאות עגבניות מרוסקות.

גרגרי חומוס.

פפריקה אדומה.

מלח.

פלפל.

אופן ההכנה:

השרו למשך לילה שלם גרגירי חומוס.

סוחטים את הטופו ולאחר מכן מערבבים אותו היטב במעבד מזון. מוסיפים כוסברה שקוצצה במעבד מזון, 3 פלפלים ירוקים שקוצצו במעבד ומערבבים. בשלב הבא מוסיפים לתערובת שמן תירס, כוס קמח ומלח ולשים.

בעזרת הידיים יוצרים קציצות (מומלץ בגודל של כף היד שלנו) ומכניסים לתנור. שימו לב, יש לחמם בתנור עד שמוכן ולהיזהר שהקציצות לא יושחמו יתר על המידה.

עבור רוטב החריימה: מבשלים את גרגירי החומוס שהשרנו ללילה עד שיתרככו – בסיר עם מים. חותכים לרצועות 6 ליטרים של גמבה אדומה ו-4 פלפלים ירוקים חריפים.

מטגנים בטיגון עמוק את שיני השום. מוסיפים את הפפריקה, האריסה האדומה, ואת העגבניות המרוסקות ומבשלים למשך שעתיים. 5-10 דקות לפני סיום הבישול הוסיפו את גרגרי החומוס המרוככים. דקה לפני סיום הבישול הוסיפו כוסברה קצוצה וכן מלח ופלפל, לפי הטעם.

לפני שמגישים מבשלים את קציצות הטופו בתוך הרוטב, וזהו.

עכשיו אוכלים ומלקקים את האצבעות… בתאבון!

עוד מתכון לחריימה טבעוני מאת אורי שביט