מאמרים

על מטבחים ועל טבעונות

במשך אלפי שנים, האנושות הלכה שווי אחר ההיתר שניתן לבני נוח בשוך המבול, לאכול בשר. הגוף, שנברא על בסיס מערכת עיכול צמחונית, נאלץ לעבור מטמורפוזה בעל כורחו. אלא שנה הגיעה המאה ה-21 ובשורת הטבעונות החלה לקרום עור וגידים ולהפוך בין לילה לטרנד שהולך וכובש מעוז אחר מעוז. כל מי שעוסק בתחום של עיצוב מטבחים בוודאי נתקל כבר בתופעה של לקוחות שמבקשים מטבח ברוח הטבעונות. יתרה מכך, אין מדובר אך ורק במי שבונים בית חדש, אלא גם במי שעורכים חידוש מטבח על רקע המעבר לטבעונות. לשאלה שבוודאי עולה לגבי המשמעות של מטבח טבעוני ברמה האופרטיבית, פה כבר הדעות חלוקות. יש מי שמבקשים חללי אחסון ייעודיים לירקות וצמחים, יש מי שיתעניינו בפינה שמוקדשת לאדניות לגידול צמחי תבלין ויש מי שיוותרו על מקרר עקב הוויתור על מוצרי חלב ותצורות של בעלי חיים כגון ביצים ודגים.  הגל החדש של הטבעונות, הוא הרבה מעבר להימנעות מפגיעה בבעלי חיים, לפנינו תופעה שכורכת סביבה  חברה שלמה שרואה בזה דרך חיים.

 

ממש כמו החללים ללא עישון, כך יש כיום יותר ויותר חללים ללא בעלי חיים. הכוונה לחללי אכילה וסעודה שמתבססים לחלוטין על טהרת הטבעונות. כפי שכבר ציינו, יש כיום מפרטים שלמים בכל מה שקשור לתחום של עיצוב מטבחים שבהם הכול סובב סביב לרעיון הטבעונות. תשוו בנפשכם כמה מקום וחשמל אתם יכולים לחסוך במידה ותחליטו לערוך חידוש מטבח שכולו המרה מבשרי לטבעוני. כן, כמו שאתם שומעים, מטבח ללא מוצרי בשר או חלב. כמובן, שככל שהתופעה הולכת ומתפשטת, כך גם יש יותר ויותר ספקים שמזהים את הפוטנציאל ומציעים מוצרי מזון ייעודיים לקהל הטבעונים.  במידה והמגמה תמשיך להתעצם, הרי שבמידה מסוימת יש פה "מבול" תודעתי בכיוון ההפוך של חזרה מרצון אל הימים של טרום המבול, עת בני האדם חיו בהרמוניה עם הטבע ללא כל צורך בשליטה והתעללות בבעלי החיים השונים למטרות קיום. מתברר כי לשפע ניתן להגיע גם ללא אכילה של סטייק על בסיס יומי, שכן בסופו של דבר, הכל נמצא אצלנו בראש.

……………

חזרה