מאמרים

מטבחים מותאמים אישית

מחקרים מדעיים שנערכו במהלך השנים האחרונות הוכיחו מעל לכל ספק כי חוש הטעם הינו סובייקטיבי לחלוטין. כלומר, כאשר אנחנו ועמים דבר מזון, אנחנו מושפעים לא רק מהטעם האמתי שלו, אלא גם מהצבע שלו, מהצורה שבה הוא מוגש ומהאווירה שמסביב. יתרה מכך, הלשון שלנו שמששת  חיישן טעימה עבורנו, לא בניה כמקשה אחת אלא ממספר מוקדים שכל אחד אמון על טעם אחר. כך שבתיאוריה, אם נחתוך את הלשון וחלק שאחראי על המתוק יבוא במגע עם פריט מזון חריף, לא נרגיש את החריפות או את המתיקות אלא משהו באמצע. אם נחשוב על פינת האכילה שלנו, מיד נגיע למסקנה כי גם שם יש מספר גורמים שביחד משפיעים על חוויית האכילה שלנו. החל מהתאורה, דרך עיצוב החלל ותצורת הריהוט ועד לצבע האריחים והארונות. מומחים של עיצוב מטבחים אינם מתמקדים ר בבחירה של צבע או  צורה של שולחנות או ארונות קיר . האתגר הגדול זה להתחשב בכל האלמנטים שהוזכרו וליצור אווירה בהתאם לצרכי ודרישות הלקוח.  מטבחים מעץ מלא לצורך העניין לעולם לא ישדרו את אותה אווירה שישדרו מטבחים מבוססי אלומיניום.  תאורה חמה תשפיע על התיאבון שלנו בצורה שונה מתאונה קרה.

ניחוח הדובדבן במטבח

מי  שנמנה על שוחרי התה, בוודאי מכיר את המונח ניחוח הדובדבן. הרי מדובר באחד הטעמים היותר קסומים ופופולאריים מתוך המבחר העצום למדי של תיונים. אבל יש לו שימוש נוסף, כידוע, דובדבן נעבר להיותו מאכל אהוב וטעם של תה, מהווה חומר גלם חשוב בתעשיית הנגרות בכללו המטבחים בפרט. כאשר מדברים על מטבחים מעץ מלא, הדובדבן נמצא כבר בתוך המוצר. מטבח בניחוח של דובדבן זה מטבח שבנוי מעץ הדובדבן כמובן. מומחים של פנג שוואי יודעים להסביר ולנמק כמעבר למיקום נכון והורמונאלי של ריהוט בחלל מסוים, יחש גם משמעות למרכבים שמהם עשויים הפריטים השונים. לדובדבן יש מקום של כבוד בתור מוצר עם ערך אנרגטי מובחר. מי שיבדוק לעמק בתחום של עיצוב מטבחים יגלה עד כמה העץ עם הפרי האהוב שכיח בקרב המרחב הקולינארי ולא רק לשם שתייה ואכילה. מי שבאמת ובתמים רוצה למצות עד תום את המזון הנכנס לפיו, מן הראוי שלא יתרכז בעיסה בלבד אלא יתעניין וישקיע גם בעיסתו.

חזרה