מאמרים

לא על הכיור לבדו

הכיור, מעצם הגדרתו ומיקומו במכלול הבית בכלל וזה של המטבח בפרט, נחבא על הכלים, תרתי משמע. שכן, בניגוד לכיריים, לתנור, למיקרו או למקרר, עיקר תרומתו למאמץ השבעת התיאבון שולית יחסית. על פי רוב אנו נעזרים באותו שיקוע לשטוף את כלים לאחר סיום ענייני הבישול, טיגון ואפיה. בעוד שלשאר אבזרי ופריטי המטבח יש תפקיד בשיפור איכות ובעיקר הטעם דל האוכל, הרי שהכיור ממלא תפקיד של סיוע בהכנת הכלים לקראת הסבב הבא ולאחר שכולם כבר שבעו ורווחו. כל מי שמתעניין ובודק את השוק לגבי מטבחים ביתיים ותעשייתיים, יתרשם מן הסתם מהארונות, המגירות, עמדות הבישול והעבודה. אבל הכיור, זה בסך הכול שקע כעור שנועד למנוע הצפת משטח העבודה במים. אפילו בקרב האוכלוסייה הדתית, הנוהגת להשתמש בשני כיורים לצרכי כשרות, איננה מעניקה לכיורים עצמם חשיבות מיוחדת בעת הליך העיצוב של המרחב הקולינארי. אלא שעקב שינויים בהרגלי הצריכה, כפי שנהוג לומר, כיום כיור מטבח זוכה לעדנה ולפריחה. שוב אינו נתפס עוד כסרח עודף אלא כחלק חשוב במערך.

 

כיעורם וכיורים מעוצבים

מי שיסור לאולמות התצוגה של חנויות הרהיטים או יותר נכון המטבחים המובילות, יגלה כי בכל מה שנוגע לתחום של כיורים מעוצבים חלו לא מעט תמורות במהלך השנים האחרונות. עד כדי כך המצב השתפר פלאים, עד כי ישנם מטבחי יוקרה שהמעצבים שלהם מצאו לנכון להבליט את הכיור כך שתהיה לו נוכחות שלא ניתן להתעלם ממנה כלל. הגישה לפיה לכל פריט יש תפקיד שיש לנצלו ולהפיק ממנו את המיטב הביאה לכך שאין מתייחסים יותר לכיורים כמובנים מאליהם. ישנם אפילו מי הגדילו ובמטבח הקיים שלהם עשו שדרוג אך ורק עבור כיור מטבח. באמצעות סיוע מצדו של נגר אומן הם אף יצרו סביבת עבודה ייחודית שכוללת מלבד הכיור גם מתקן מעוצב לייבוש כלים  ומשטח עבודה עם תבליטים ייחודיים. אז אם גם לכם יש מטבח בסגנון של המטבחים של פעם או אתם לקראת רכישה של מטבח חדש, קחו בחשבון את הכיורים במסגרת התכנונים.  שנאמר, אם כבר אז כבר. אם הם שם, למה לא לנצלם?

חזרה